Pavel NeničkaDoporučeno

Doporučeno Fotogalerie
Tepelná čerpadla Klimatizace – bytová, kancelářská

Popis činnosti

Jsme česká firma, která vám nabídne služby v oblasti: Klimatizace – bytová, kancelářská, Tepelná čerpadla

Klimatizační technika je v současné době na velmi dobré úrovni. Pomocí klimatizačních přístrojů lze vzduch upravit na požadované parametry v téměř každé místnosti. Výkon, kvalita, regulace a ovládání splňují požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků. K využití klimatizačních přístrojů dochází zejména v létě, kdy je třeba snižovat vysokou teplotu vzduchu v místnosti. Úkolem klimatizaceje tedy z místnosti odebírat teplo. Toto množství tepla je velmi různé v závislosti na momentální venkovní teplotě, druhu umístění a využívání klimatizované místnosti. Klimatizační zařízení musí mít takový výkon, aby odvádělo veškeré nadměrné teplo.

Klimatizační zařízení je nejčastěji využíváno pro snížení teploty vzduchu, ale také na další úpravu parametrů vzduchu. Často je třeba kromě teploty upravit také vlhkosti a čistotu vzduchu.

Účel, pro který se klimatizace zřizuje, je především chlazení vzduchu. Všechny další úpravy vzduchu napomáhají ke zlepšení celkové kvality vzduchu. Některá klimatizační zařízení pracují jako tepelná čerpadla. V létě vzduch dodávaný do místnosti ochlazují, v zimních měsících jej ohřívají. V tomto případě mohou být využita mnohem delší dobu, téměř celý rok.

Nadměrné teplo v místnosti se odborně nazývá tepelná zátěž. Ta vzniká z vnitřních a z vnějších tepelných zdrojů. Těmito zdroji jsou lidé, světla, motory a stroje, teplo prostupující stěnami, stropem a podlahou a také okny.

Rozdělení klimatizačních zařízení
Nadměrné teplo v místnosti se odborně nazývá tepelná zátěž. Ta vzniká z vnitřních a z vnějších tepelných zdrojů. Těmito zdroji jsou lidé, světla, motory a stroje, teplo prostupující stěnami, stropem a podlahou a také okny.

Podle možnosti přemísťování
okenní klimatizace – zabudované v oknech klimatizovaných místností
nástěnné klimatizace – umístěné na stěně nebo na stěnách klimatizovaných místností
podstropní klimatizace – připevněné na vhodném místě stropu
podokenní klimatizace – postavené na zemi v místě, kde nejlépe plní svou funkci,
kanálové klimatizace – zabudované v mezistropu
Podle konstrukce
kompaktní klimatizace – tvoří jeden celek
dělené klimatizace – jsou rozdělené na část vnitřní a vnější
Podle teplonosného prostředí
vzduchové – nositelem tepla je vzduch, jehož úprava se děje mimo klimatizovaný prostor
vodní – obsahují ventilátorové konvektory (zařízení pro předávání tepla)
kombinované – (vzduch-voda) část tepelného výkonu se dodává v klimatizovaném prostoru
Stručný přehled klimatizace
Všechna klimatizační zařízení označovaná jako SPLIT mají dvě samostatné, ale vzájemně propojené části. Proto se podle toho nazývají dělené klimatizační jednotky. Vnitřní část je umístěna v klimatizované místnosti. Přes ni jde upravený vzduch do místnosti a umístěna může být na zemi, na stěně, pod stropem apod. Jejími hlavními částmi jsou filtr, chladič a ventilátor. Vnitřní část nesmí hlukem ventilátoru znepříjemňovat pobyt v místnosti. Proto je tato část klimatizační jednotky opatřena tichým ventilátorem as hlučností nejvýše 35 – 40 dB (A).

Vnější část se nazývá kondenzační jednotka. Obsahuje kompresor, výměník tepla (kondenzační díl) a ventilátor. Umísťuje se na venkovní stěně, na střeše nebo na zemi. Vnější část může mít podle potřeby dva nebo i více ventilátorů. Hlučnost venkovních ventilátorů může být vyšší a běžně dosahuje úrovně kolem 55 dB (a). Venkovní a vnitřní jednotky se spojují měděným potrubím o průměru 8 – 16 mm. Potrubí je chráněno tepelnou izolací o tloušťce 10 mm. Společně s potrubím je veden elektrický kabel. Vzájemné prostorové uspořádání vnitřní a vnější části klimatizační jednotky může být různé, představu si lze udělat podle obrázku.

Klimatizační jednotky SPLIT, které mají jen jednu vnitřní jednotku, se označují jako jednoduché provedení. Pokud je vnitřních jednotek více, používá se pro ně označení MULTISPLIT.

Hodnocení od uživatelů

Tato firma ještě nezískala žádná hodnocení, buďte první a ohodnoťte služby této firmy. Každé další hodnocení pomáhá dalším uživatelům při výběru dodavatele. Ohodnotit firmu

Zadat firmě poptávku

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním a Ochranou osobních údajů

Kontakt

Čs. exilu 473/17, Ostrava, 70800
IČ: 73944084
DIČ: CZ7805155633
pn.klima@centrum.cz
736 773 878
www.pnklima.cz

Otevírací hodiny

Pondělí
dohodou
Úterý
dohodou
Středa
dohodou
Čtvrtek
dohodou
Pátek
dohodou
Sobota
zavřeno
Neděle
zavřeno

Kontaktní osoba

Pavel Nenička - majitel
pn.klima@centrum.cz
736 773 878

Rezervace firmy, vyberte datum:


Poptat termín